ROMBONGAN CIK KIAH KE GENTING HIGHLAND..VERY FAR FAR AWAY!

baiklah. sebenarnya selain menghabiskan lektrik dengan menjebakkan diri di laman sosial mukabuku, hobi aku jugak adalah hang out dengan kawan kawan sepermainan. *pergh macam ayat karangan BM. aku lagi suka hang out beramai ramai daripada berdua atau bertiga sebab salah satunya bila hang out beramai ramai, lagi happening dan kecoh macam rombongan cik kiah dekat tv tu. faktor kedua, bila beramai ramai, segala kos dan perbelanjaan juga dikongsi beramai2. jimat kan? hihi

so aku dan geng geng bas sekolah aku telah pergi ke Genting Highland yang sangat 'jauh' tu. very far away la sangat. kitorang plan dah lama. dan hampir2 nak cancel akibat cuaca yang ibarat 'kusangka panas ke petang rupanya hujan ditengahari' kalau hujan di genting highland, melopong la kami. *eh macam pantun lak.* tapi kitorang pergi jugak. tak kira nak jugak. so aku ibaratkan aktiviti kali ni sebagai aktiviti perlancongan ala ala travel hunter gitu padahal backpack pun takde kan? 

Apa yang aku boleh kata, trip kali ni memang betul-betul awesome. Walaupun Genting Highland is not very far away, but its not about the place that counts, its about with whom you spend your precious time with =) betul tak?


dulu aku pergi, bas naik sampai atas. tapi kali ni kena naik skyway..aku sokong bas tak naik atas sebab asap bas boleh menyebabkan pencemaran dan suhu meningkat. eh tiba tiba pandai sains. so kitorang pun berdebar debar naik skyway. aku cuba menenangkan perasaan dorang yang baru first time naik skyway. tapi aku tak mampu nak coolkan dorang sebab aku pun first time jugak. hahahaha.

kitorang pilih tiket bas pergi balik termasuk skyway dan tiket outdoor themepark dengan harga cuma RM47 saja..! murah kan? so kitorang gerak dari kl central pukul 8 pagi *gigih tau tak bangun pagi semata nak pergi genting yang far far away tu..* and naik skyway dalam 10 minit..lepas tu taraa..eksaited gila sebab dapat berpijak di bumi yang nyata setelah tergantung gantung tadi tuh. 



korang rasa aku naik tak space shot tu? Aaron Aziz ajak pun belum tentu haku naik..puih.actually aku pernah naik sekali sebelum ni. masa tu tahap adrenalin aku membuak buak. kira tahap bertarung nyawa ah naik menda alah ni. so enough for that. say no to space shot. hiiihi. tapi masa kitorang pergi haritu, aku dengar ada ah sorang mamat ni menjerit "allahu akbar!!!" haha gitu sekali..



whether was nice. tak hujan..tapi sedikit berkabus..yela sekarang kan musim hujan. takpela, asalkan tak hujan, kabus pun kabus la..syukurr tak hujan. kalau hujan, jawabnya aku call pakcik bas tu suh amik kitorang balik KL time tu jugak. ye ahh nak main apa time ujan kan?? so luckily tak hujan hari tu dan kitorang berjimba tak ingat dunia. 


kitorang punya ah saket hati sebab kena beratur dekat sejam nak masuk dinasourland! kitorang teruja ah gak nak tengok dinasour tu sebab dinasour tu gerak gerak. jakun la jugak kan. takpe ah, kitorang tahan sabar. pastu bila kitorang naik boat tu, kitorang masuk lorong gelap dalam tu pastu ada ah dinasour sekor dua siap sound effect lagi. ok ah bleh ngantuk. 


dalam lorong gelap ni ah yang aku citer tu. tak dapat ah nak upload gambar dinasour tu sebab gelap sangat terowong ni. kamera pun cap ayam je nak snap gambar dalam gelap memang takkan ada ah nak nampak objeknyerrrrr..gigi dinasour pun belum tentu nampak.

last but not least.. aku nak say yang perjalanan kitorang kali ni sangat ahhh menjimatkan sebab memasing semua bawak stok makanan. kalau ada yang ternampak kitorang lawa lawa bawak handbag tu, jangan ah terpedaya ingat kitorang bawak mekup ke apa ke..tu sume bekalan makanan. ada yang bawak botol sos lagi! hahaha.

oklah thanks for reading this. mesti korang rasa nak muntah darah dengan entry aku kali ni sebab banyakkknyaaa perkataan..jangan tak tahu aku dulu kalau cikgu suruh buat rumusan 100 patah perkataan, aku selalu buat 200 patah perkataan sampai cikgu tu boring nak marah. hehe ok bye.



Previous
Next Post »

31 komen

Write komen
Ezy Chiaki
AUTHOR
December 11, 2011 at 11:08 PM delete

dh lame teringin nk g genting tp xpegi2 lg..
haha

Reply
avatar
Onitsuka_hana
AUTHOR
December 11, 2011 at 11:09 PM delete

lama xp genting.. genting kalu p xjemu2.hehe bnyak permainan xsempat nak main

Reply
avatar
Cik Bambam
AUTHOR
December 11, 2011 at 11:14 PM delete

CB pon nak pergi genting jugak dis month.. tp date x tahu lagik..ehhehe..

Reply
avatar
December 11, 2011 at 11:16 PM delete

NAK PEGI GAK .. NAK PEGI GAK .. UWAAA .. BILE LA PAT PEGI GENTING NI :(

Reply
avatar
December 11, 2011 at 11:24 PM delete

wuuu.seronoknya... nak pergi jugak tapi takut hujan, cuaca kan tak menentu skang ni :)

Reply
avatar
aimaniman
AUTHOR
December 11, 2011 at 11:33 PM delete

sonoknya dik.. akak last p genting taun 2005 koot.. time tu akak tak kira, akak mak orang ke apa ke, menjerit tetap menjerit,..ala2 jakun jee..

Reply
avatar
Ezad Skytech
AUTHOR
December 12, 2011 at 12:07 AM delete

wahhh...seronoknya berjalan...da lama tak jejakkan kaki kat sana...mesti da banyak berubah...hee~

Reply
avatar
Lea Isnawi
AUTHOR
December 12, 2011 at 12:27 AM delete

amboi seronoknya bercuti dgn kwn2

Reply
avatar
Miss Xyz
AUTHOR
December 12, 2011 at 6:51 AM delete

nsib baik x hujan.. tp bgus laa jimat, siap bwk botol sos lagik! haha XD

tringin nk prgi, sbb lme jgk x prgi.. huhu

Reply
avatar
Liyana Lunia
AUTHOR
December 12, 2011 at 10:52 AM delete

nak pergi jugakkk ! rm47 ey? oke la tuuu nak nak ! hahaha tp yg tak blahnya siap bawak makanan =_=

Reply
avatar
Zik
AUTHOR
December 12, 2011 at 11:37 AM delete

wah sangat best... banyak bekal.. jimat banyak duit maa..

Reply
avatar
one-na
AUTHOR
December 13, 2011 at 10:39 AM delete

wahhhh ....makin meriah lah dkt sana .. wuu ..mahu pergi ni :D

Reply
avatar
Cik Zety
AUTHOR
December 13, 2011 at 12:52 PM delete

wow~ hehe, tapi memang btol pon wajib bawak makanan sendiri kat sna hehe

Reply
avatar
Miss Hidy
AUTHOR
December 14, 2011 at 11:02 AM delete

Alaa...hidy dah lama gila plan kot...x smpai2 lg ke sna...huhu

Reply
avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
December 15, 2011 at 2:33 AM delete

bestnya..kalau mas,sure dalam family,xde saper nak teman naik macam tuh.hahaha

Reply
avatar
penkcintadia
AUTHOR
December 19, 2011 at 9:04 PM delete

genting.. fuyhh.. klu xbwak selimut tuh mmg gigil..huhu.. flow yep.. =)

Reply
avatar
Abg Stalker
AUTHOR
December 21, 2011 at 5:31 PM delete

hahha..beg bwk bekalan makanan rupanya.ptt r masing2 kembung semcm je beg. :)bgs2..jimat duit.

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
December 25, 2011 at 12:27 AM delete

@Ezy Chiaki pergila besttt! tp skng musim ujan..so ati2 hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
December 25, 2011 at 12:28 AM delete

@Onitsuka_hana hehe aah mmg tak jemu pun..sbb sgt fun!!

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
December 25, 2011 at 12:28 AM delete

@Cik Bambam yeke..nak ikut cb leh? hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
December 25, 2011 at 12:29 AM delete

@Anis Adila Aris betul tu..aish advise..jgn la g bulan ni..mmg ujan...sbb aritu pun nasib baik je..ptg ujan gak .

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
December 25, 2011 at 12:30 AM delete

@aimaniman haha yeke kak? tkpe..mak org pun masih boleh maa! haha

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
December 25, 2011 at 12:30 AM delete

@Ezad Skytech aaa mmg byk berubah...best la! tp buaian kat pintu masuk tu ttp la disitu! hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
December 25, 2011 at 12:30 AM delete

@Miss Xyz hik hik..mmg pun..tak leh belah tul

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
December 25, 2011 at 12:30 AM delete

@Liyana Lunia kekekke.nk jimat maa..tp tu la..siap botol sos lg..member ah!!

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
December 25, 2011 at 12:31 AM delete

@Zik nak makan kat situ mahal la :(

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
December 25, 2011 at 12:31 AM delete

@Cik Zety yee..btul2//:p byk jimat klu bwk mknn sdiri

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
December 25, 2011 at 12:31 AM delete

@MaYa MustWany haha sama la ngn aish..klu g ngn family..nan hado la naik benda2 tu

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
December 25, 2011 at 12:32 AM delete

@Abg Stalker pergi beg kembung..balik perut yg kembung..miahahaha

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon