START PREPARATION FOR MY E-DAY!

Hai buddies! lama betul tak hupdate blog. mesti ada yang merengek rengek merajuk sebab tak dapat baca perkembangan terbaru belog cik aish kan? ok sila muntah tepi katil sekarang sebab itu statement loya sudah mari. hahaha.

hari ni penat gilew sebab aku dah mula carik barang untuk majlis pertunangan nanti. wawawa eksaited tau! actually dari segi gubahan hantaran, takde masalah sangat sebab DIY sendiri! eh aku penat penat buat untuk orang lain sebelum ni, now its my turn ye. so ada sapa sapa lagi nak tempah gubahan hantaran dari saya? i guna fresh flower and you guys boleh tengok hasil kerja i dekat sini. or boleh lawat dekat facebook INI. ok terperomote pulak. 

ni last gubahan hantaran yang aku DIY untuk customer haritu. so untuk aku sendiri, lebey kurang cenggini la..cuma warna je tukar. hikhik. 

so konsep gubahan hantaran yg aku nak buat untuk majlis eden ni adalah ... jeng jeng jeng. harus la menggunakan fresh flower. konsep kaler adalah combination of dark pink, light pink, and putih. selembut softlan gitu. hope hasilnya nanti memuaskan hati semua la ye. 

tentang baju..ok actually aku nak beli or sewa je. tapi lastly decide untuk tempah. and aku sukakan combination of lace and satin. memula nak beli kain chiffon tapi tak jadi sebab chiffon macam leceh nak handle. kalau terlanggar bucu meja ke apa ke, dah koyak sebab kain chiffon sangat nipis. aku dah la ganas.ada yang terkoyak kang. 

niway...terasa nak pakai veil. haha kebencian kan. seyes aku tak leh terima hakikat ni. tapi since veil pun DIY, ai buat sendiri okay! so aku pilih untuk buat veil yang paling simple di dunia. tipu ah tu kan. aku baru balik dari casamoda beli kain chiffon semeter untuk buat veil. pastu beli border lace untuk tampal dekat bahagian atas kepala and bawah veil tu. i choosed the very simple one. don worry. less is more aite? lalalala.

tara...ni lah dia border lace yang aku beli tadi. nanti nak jahit dekat veil.. sikit cukup la..simple kan?



tara...ni ah veil yang paling simple di dunia. taknak ada banyak beads and all the kerawang2 bagai. so aku nak DIY macam ni. cume...model veil ni sangat tantek. kalau aku pakai, tak akan ada ah rupa nye macam dalam gambar ni. sobs. ok. fine. 

so moral of the story...most of the preparation adalah DIY. malas nak tempah dengan orang atau beli yang dah siap. sebab harga nya kau tau lah kan..opkos lagi mahal compare dari kita buat sendiri. nuff dah ah kedekut dengan eden skng nihhh..so DIY je ahh..wahh keterujaannn di sini..ok bai.

eh korang nak tutorial macam mana nak buat veil sendiri? kain apa nak beli, macam mana nak potong, kat mana nak beli border lace yang murah and cantik? ok. coming soon.


Previous
Next Post »

20 komen

Write komen
Rozuan Ismail
AUTHOR
February 6, 2012 at 1:03 AM delete

wah,tahniah dah nak tunang ye

Reply
avatar
Cik Bambam
AUTHOR
February 6, 2012 at 1:38 AM delete

tunang dah cik aish ngan pipi epalll!! ehhehe

Reply
avatar
gadis melayu
AUTHOR
February 6, 2012 at 7:59 AM delete

hye cik aish.. dh lame x menjenguk sini.. dh nk tunang dh upenyer.. congrate sis..^_^

Reply
avatar
February 6, 2012 at 8:04 AM delete

all is nice! so very happy to know that you will be engaged soon! :) congratulations in advance! semoga berbahagia senantiasa....:)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
February 6, 2012 at 11:27 AM delete

@Rozuan Ismail thanks..aah baru nak tunang.. pray for us ye. :)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
February 6, 2012 at 11:27 AM delete

@Cik Bambam yee..taknak bercintun lama2..hik2

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
February 6, 2012 at 11:27 AM delete

@gadis melayu hehe its ok dear..aish pun lama tak jenguk atia...sgt bizi lately..emm :( niway thanks :D

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
February 6, 2012 at 11:28 AM delete

@Rtp Farra Arisha thanks dear..pray for us ye dear.. hehe

Reply
avatar
February 6, 2012 at 11:37 AM delete

wahhh cik aish....thniah......cun2.....nnti boleh tmpah gak la kan...tp bg murah2 dh la....hehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
February 6, 2012 at 11:59 AM delete

@Jasmin Ibrahim hehe..boleh..aish bg special price gitu.haha..

Reply
avatar
izfanora
AUTHOR
February 6, 2012 at 1:08 PM delete

wah.. tahniah lah cik aish.. mesti gempak.. :)

_________________________
I added cool smileys to this message... if you don't see them go to: http://s.exps.me

Reply
avatar
chimidama
AUTHOR
February 6, 2012 at 1:27 PM delete

Wah..suka la veil tu..cantik and simple.. bila lagi nak buat tutorial ni?

dan tahniah!

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
February 6, 2012 at 4:14 PM delete

@chimidama hehe coming soon aish buat tutorial buat veil..ahaks..

Reply
avatar
Eyeme
AUTHOR
February 6, 2012 at 4:36 PM delete

congrats dear! cepat2 buat tutorial..even mine is not coming soon :D

Reply
avatar
pipi montel
AUTHOR
February 6, 2012 at 5:26 PM delete

tahniah cik aish....wah.seronoknye dgr..hehehe..tumpang gembira.

Reply
avatar
FaraLoveChoco
AUTHOR
February 6, 2012 at 6:58 PM delete

wah..tahniah2..fara pun baru lepas. siyes gigil waktu sarung cincin tu..fara pun hantaran buat sendiri..gud luck cik aish!!:-)

Reply
avatar
February 7, 2012 at 4:01 PM delete

waaaa.tahniahhhh aishh!nanti kawen jgn lupa jemput. bentong ngan seremban tu bape jauhh la sangat. haha

Reply
avatar
Cik RoSs
AUTHOR
February 8, 2012 at 8:54 PM delete

Wow...TAHNIAHHHHHHHHH...

Kalau majlis sendiri memang la exited,nak2 pulak kita ni dalam golongan yang kreatif.Hehehehe...

Errrm,bestnya nak tunang dahhhhh.Saya ni kena tunggu dia abis belajar,baru fikir untuk bertunang!huhuhuuuu

Reply
avatar
MaYa MustWany
AUTHOR
February 10, 2012 at 12:53 AM delete

baguz2 xsbar nak tgk masa tunang nnti..msti cun..pieewiit..bila datenya?

Reply
avatar
March 22, 2012 at 9:47 PM delete

cik aish serius nak tanya ni mana nak cari/beli border lace tu?

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon