NOKIA LUMIA 800 PINK KINI AKU YANG PUNYAA!

haritu aku pergi PC Fair dekat KLCC. niat di hati taknak beli apa apa. kalau jumpa pendrive murah baru beli. tapi kerana cinta pandang pertama terhadap Nokia Lumia 800 yang dok menebeng dekat booth nokia aritu, aku pun terbeli. eh tak tak.. pp epal belikan. hak haks..penat oh nak bodek pp epal belikan. siap parking tepi buat mesyuarat tingkap. nak beli ke tak nak beli ke tak. 

last last pp epal setuju belikan nokia lumia atas alasan nak mengelak dari kena belikan iphone 4s tak pun samsung galaxy note yang ternyata lagi ribu riban dari nokia lumia. bijak bijak. so hasil dari mesyuarat tingkap, akhirnya kitorang pun beli Nokia Lumia. special for me. auw..tak jadi cari calon lain. haaa tibe tibe nak bajet materialistik kejap. 

so lepas hampir sebulan aku pakai Nokia Lumia..aku nak share kan dengan korang apa yang bestnya nokia lumia. muahaha..siap kau nokia! aku kritik nih aku kritik! 


The Lumia 800′s body is amazingly smooth and -surprisingly- doesn’t feel like “plastic”, although it is. so aku memang suka sangat sangat dan sangat dengan design dia yang elegent dan colorful. The display looks great and feels great to the touch. For Microsoft, I’ve recently said that Windows Phone 7 needs a “sexy design”, and this is pretty much it.


Terdapat application Nokia Drive iaitu salah satu sokongan pemetaan dan navigasi terbaik di pasaran. aku rasa macam pakai GPS cap Garmin pun ada. memang terbaik. so jimat duit aku dari beli gps. guna saja nokia lumia 800! It is a real personal navigation app that provides clear maps where all the street names are visible!


Skrin yang jelas, sesuai untuk paparan HD untuk video mahupun permainan. walaupun aku bukan pemain game yang tegar, tapi aku suka record video. sangat terang dan clear. smooth je video tu. puas hati ah. 



and yang lagi menarik, kita boleh rakam gambar dokumen menggunakan kamera dan lepas tu gunakan sokongan terjemahan ke bahasa pilihan anda. contoh macam kau amik gambar dokumen bahasa cina, skrin boleh translatekan ke english! hehe. hebat haa..

kini terasa diriku begitu berharga dengan LUMIA. haks haks. *boleh jadi model iklan tak?


korang nak shopping tudung ke, nak beli borong ke, nak usha usha pun boleh! pergi dekatAishElisBoutique ada tudung Bawal Bubble tau! baru update! bye!
Previous
Next Post »

19 komen

Write komen
ecadwinkyasha
AUTHOR
May 12, 2012 at 2:20 AM delete

pink tu yg penting.hehehe..

eca kumpul duit nak beli android phone,nak beli samsung yg murah2 je..tpi bila 'dia' cakap,"buat apa kumpul duit beli gadget,baik beli emas ke,tanah ke,rumah ke".terus diam-diam.hehehe.

Reply
avatar
Crew Fathi
AUTHOR
May 12, 2012 at 2:33 AM delete

Wah.. Untung laa.. Haha.. Wa pakai hp cikai aja.. Ada haritu awek tu mintak bbm pin.. Terkedu wa.. "Sory.. I dont have bbm.. Coz i have hp cikai" Haha.. Akhz.. (O_O)

Reply
avatar
AlyaaIBH
AUTHOR
May 12, 2012 at 2:37 AM delete

nak tanya boleh? harga nokia ni berapa eh?

Reply
avatar
Riena Haiqal
AUTHOR
May 12, 2012 at 8:57 AM delete

wha cantiknya nokia tu.. sungguh2 menarik hati saya. tapi saya cuma mampu memiliki Nokia E72 jer.. sobssss..

Reply
avatar
Abg Stalker
AUTHOR
May 12, 2012 at 9:24 AM delete

alala..sygnya tunang dia kt dia. :) pasni bole minx swift sebijik plk.wahaha :))

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 12, 2012 at 10:41 AM delete

Oo..harga nokia lumia masa aish beli ni rm1499..

Reply
avatar
May 12, 2012 at 11:42 AM delete

wahhh,pink tu yg comels. brp hrga lumia ni dear?cnfrm 1k above kan :D

Reply
avatar
Ezy Chiaki
AUTHOR
May 12, 2012 at 1:59 PM delete

wohooo terbaek!
biasenye kalo enpon cap nokia ni xbpe ok..
tp yg ni ok plak ek..
hihikk..

pink 2 menawan!!

Reply
avatar
Cik Mira
AUTHOR
May 12, 2012 at 2:53 PM delete

@Cik Aish galaxy note da boleh dpt 1400 da weh huhuhu

Reply
avatar
May 12, 2012 at 7:13 PM delete

Dah boleh jadi model ni. Hihi~ Bestnya dia encik tunang hadiahkan:)
Pernah usha fon ni.Not bad.design pinkkk mmg sexy abis untuk peminat pink:))

Reply
avatar
Fairus
AUTHOR
May 13, 2012 at 11:35 AM delete

@Cik Aish nak tanya, kalau ambik gamar clear dan cantik tk? aritu member ada beli yg rm300, bila ambik gambar, mcm yg nokia biasa..rasa dia dah kena tipu..

Reply
avatar
Sally Yatiey
AUTHOR
May 13, 2012 at 2:58 PM delete

Cantiknya. Lagi2 warna pink tu :D hehe. Tapi mahalnya :)

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
May 13, 2012 at 8:38 PM delete

kamera dia puas hati..terang..8mpxel..kalau rekod video pun clear n smooth...well we cant expect nokia got the same quality with iphone..harga pun lain kan..hehe..so ok laaa lumia..not bad

Reply
avatar
Adrina Razali
AUTHOR
May 14, 2012 at 1:25 AM delete

woahh, bestnye! hee, pink <3

Reply
avatar
May 15, 2012 at 1:23 PM delete

memang cantik...akak pun suka pink...

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
May 26, 2012 at 11:44 PM delete

pink jgk ke? huhuhu...

Reply
avatar
July 13, 2012 at 1:00 PM delete

ade bluetooth tak..dgr2 xde bluetooth...

Reply
avatar
July 17, 2012 at 1:02 PM delete

terpaut kat kePINKkannyer tuhhh....comel...nmpk xclusive n bergaya....kene jaga betoi2 nooo....daku nak gakkkkk!!!...:p ;p

Reply
avatar
Anonymous
AUTHOR
July 20, 2012 at 1:11 PM delete

spupu sy kate, sy sorg je pkai lumia 800 kt malaysia nih - GENZO

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon