TUTORIAL

Buat tutorial dengan cara yang simple dan boleh buat orang paham adalah sangat sangat awesome! Untuk create sebuah blog yang awesome bukan sehari dua okay. tapi makan masa. tu belum kes blogger baru yang belum mahir dengan koding koding ni. macam aku la tu. huhu. semua kena bermula dari bawah. Study tutorial orang..pastu try and error..pastu kalau jadi lompat lompat eksaited tapi kalau tak jadi mula ah salahkan orang yang bagi tutorial. eh? 



tapi lain lah kalau kita ni banyak duit, boleh lah mintak je sapa sapa yang profesional untuk mekup blog kita ni. sekarang pun dah banyak blogger yang buat service make over blog dengan harga yang awesome jugak! 

aku sendiri jenis yang suka buat tutorial untuk make over blog. kadang kadang kita belajar dari tutorial orang lain. tapi untuk pemahaman sendiri, aku buat dan olah balik tutorial tu. tak sangka ramai lak yang komen kata senang faham. alhamdulillah la kan. orang kata kepuasan buat tutorial dan orang faham tutorial kita..tu adalah satu kepuasan tau! 

yang penting..jangan tiru tutorial orang sebijik dan sebulat suara. try la olah dengan cara pemahaman kita sendiri. at least ada gak effort kita daripada copy paste je kan???? 

P/S : Follower dah nak 3000???? omaigod terharu dow!

 
Previous
Next Post »

5 komen

Write komen
September 9, 2012 at 12:19 AM delete

try and error baru tahu hasilnya..betul x?hehehe

Reply
avatar
Cik Aish
AUTHOR
September 9, 2012 at 12:34 AM delete

@Eca Dwinky Asha
betul dear...kamu pun buat service make over blog kan..gud try!!

Reply
avatar
najihahfara
AUTHOR
September 9, 2012 at 2:22 AM delete

akak, camne nk buat butten 'komen sini' tu?

Reply
avatar
lady scooter
AUTHOR
September 9, 2012 at 11:50 AM delete

tahniah... follower kamu dah 3000+... ;-)...

Reply
avatar
September 13, 2012 at 11:28 PM delete

cntrik blOg awk..hehehe..
sy sellu tinjau tau..
keep it up!!..
lau ad rezeky,sy pun nk blOg cntik cmni..

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...