NESCAFE DAN KURUS

Sejak habis tempoh berpantang ni, kaki ni rasa best je bila dapat keluar. Lagi lagi kalau dapat lepak minun petang dekat Mc Caffe. 

Petang tadi pertama kali lepas habis berpantang, keluar kejap minun petang dekat Mc Caffe. Memang sedap la sekali husband order Big Mac seketul! Yang tak bestnya..dia order untuk aku cuma orange juice dengan bubur ayam je. Sodih..tapi takpe..asalkan dapat lepak minum kejap. 

Tak cukup dengan orange juice..order pulak Caffe Latte. Aahh terbaiklah. Harga pun boleh tahan. Rm4 lebih je. Tak payah susah susah pergi Starbuck. 



Dah pekena air berkafein macam ni, teringat soalan customer tentang minuman berkafein. Boleh ke minum air nescafe dengan suplemen? Alahai. 

Bukanlah tak boleh. Cuma kita mesti nak kesan suplemen tu meresap sepenuhnya ke badan. Mesti nak nampak hasilnya kan? Contoh macam ambik ESP untuk kurus. Tapi minum ESP dengan air berkafein. Macam mana? Minuman berkafein kalau minum berlebihan boleh menghalang penyerapan tu.

Takkan beli mahal mahal tapi tak nampak kesan sebab gaya pemakanan kita sendiri tak betul. Tak mahal? Oo tau la ESP tengah murah sekarang. Tapi still la kena la jaga jugak gaya pemakanan kita. Kurangkan minuman berkafein. Yang migrain tu toksah cerita la..kalau boleh elakkan. 

Rasanya ni first time update blog thru fon. Mesti layout font sume tuggang langgang kan? 
Previous
Next Post »

2 komen

Write komen
Eza Boom Boom
AUTHOR
March 10, 2014 at 8:29 AM delete

Berapa la harga ESP sekarang ni kak aish? hee.

Reply
avatar
ashikin
AUTHOR
March 10, 2014 at 8:43 AM delete

Hi...follow and blogwalking here. Nice info.
Kunjung balas sy ye...Thanks =)

http://ash-adn.blogspot.com

Reply
avatar

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...