KENAPA KENA FOLLOW UP CUSTOMER?

KENAPA KENA FOLLOW UP CUSTOMER? 

=========================



Alhamdullilah , BANYAK TESTIMONI BERJAYA yang saya dapat setiap kali follow up customer. Ramai customer2 update perubahan dan keberkesanan produk2 yang dorng guna. Sebagai penjual saya rasa teramatlah happy dan bersyukur sangat tau!

"Penjual yang baik adalah penjual yang sudi follow up selepas mereka membuat pembelian dengan kita"
Ok ni antara TIPS FOLLOW UP untuk korang yang buat biz online.

1. Lepas customer buat pembelian, pastikan kita follow up customer kita sama ada mereka dah dapat barang atau belum

2. Selepas beberapa hari, apa kata kita tanya adakah mereka sudah mula menggunakan produk tersebut atau belum dan rajin rajin bagi tips lagi lagi pada mereka yang first time guna produk tu

3. Selepas 3 minggu, follow up customer sama ada mereka serasi atau tak dengan produk. Kalau supplemen, selalunya saya follow up selepas 3minggu.

Seronok bila kita follow up customer ni tau. Sebabnya, kita dapat FEEDBACK. Feedback ni penting tau. Kalau customer bagi feedback yang baik, kita boleh jadikan sebagai testimoni. Kalau feedback negatif, dekat situ la tugas seller untuk bantu customer.

Dan saya suka nak bagitau korang supaya beli produk Shaklee dari pengedar yang betul.

JANGAN beli produk shaklee di klinik, kedai serbaneka, booth, tepi jalan, pasar malam. SHAKLEE sendri dh keluarkan rules, ini salah ya dan boleh dikenakan tindakan. Perasan x? Sebab apa wujudnya SID? shaklee independent distributor? Sbb tugas2 SID ni lah yg akan guide anda, dose dan intake supplemen yg betul.

Lain org lain masalah lain dose nya ya!

Dan SID ni lah akan follow up anda setiap masa, dan anda boleh tnya dia apa2 masalah atau crisis selepas belian produk hingga anda berjaya! Kalau dh beli kat klinkk, kat farmasi, kat kedai serbaneka... Maaf lah, tak de siapa akan guide anda 24jam nk mengadu domba atau tnya maslaah itu ini 😂

Ok setakat ni je tips mampu share tentang FOLLOW UP. Jadi kepada peniaga online, jom follow up customer kita. Dan kepada customer, Pastikan setiap nilai SEN anda itu berbaloi2 ya!

Nak supplement? Roger sayaa 😊
0126716961
"your trusted shaklee distributor"

Previous
Next Post »

Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini ConversionConversion EmoticonEmoticon

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...